07.05.2009

Luhkka



Mandag og tirsdag denne uke sydde jeg 4 stk lukkha. Det er i den senere tid blitt et meget populært plagg. Sydd i ullstoff. Den er god og varm å ha på. Både vind- og vanntett til en viss grad. Før i tiden brukte samene denne som kappe.

Jeg hadde ikke mønster, men lånte en og klipte etter den. Så var det bare å finne ut hvordan den skulle sys. Var på nettet og fant noen råd og tips. De som skulle ha de ble kjempefornøyd.

3 kommentarer:

  1. Heisan!
    Så utrolig fine luhkkaene var. Hvor får man tak i mønster til disse når man ikke kjenner noen som har en slik en... Hvor mye vadmel trenger man til en i str 2år?

    -anette- :)

    SvarSlett
  2. Heihei!
    Kjempe fine luhkkaer du har sydd. Jeg holder på å sy min første nå, men er veldig usikker hvordan jeg skal gjøre alt. Har tegnet mønster etter en annen luhkka å sydd 4 deler sammen. men har jo funnet ut etterhvert at jeg syr på en ganske vanskelig måte.... Så jeg lurer på om du har noen tips til meg? Er lei av å rekke opp hele tiden. Å finner ingenting på nettet.

    Vennlig hilsen Marie:)

    SvarSlett
  3. Hei. Beklager jeg ikke har svart dere. Jeg har fått et mønster, men ser det selges på nett. Se: http://www.mamut.net/inkaduodji/default.htm
    Ellers hjelper jeg gjerne med det jeg kan. Har sydd flere no, så jeg begynner å få det til

    SvarSlett